Remote asset tracking

Op afstand verstuurde vrachtproducten monitoren en traceren.

 • Datum: 20 Augustus 2020
 • Doorlooptijd: Zes maanden
 • Project Type: Monitoring
 • Team: Stand-alone RVB Digital
 • Kracht: Vier werknemers
 • Technieken: 4G/2G, sensors, C/C++, C#.NET Core

Over dit project

Er zijn producten/activa die je liever niet met een standaard vracht verzend. Hoogwaardige producten die erg gevoelig zijn voor trillingen, water of radiatie bijvoorbeeld. In samenwerking met een leverancier is dit product tot stand gebracht.

De asset-tracker bestaat uit een robuuste, stand-alone box die meeverzonden wordt met de vracht en de vracht in de gaten houdt. Deze box word pas “wakker” wanneer de vracht in beweging is. Hierbij is een gemakkelijke web-interface geleverd die de status van de producten laat zien.

Vereisten van het project:

 • GPS 500m nauwkeurig
 • Verschillende sensoren
 • 4G en 2G (fallback)
 • Accu (2-4weken levensduur)
 • Slimme wake-up calls.

 

De smart wake-up procedure is mogelijk gemaakt met een ADXL362, dit is een accelerometer (versnellingsmeter), wanneer de asset-tracker een beweging meet zal deze voor een verloop van één uur de data naar een Azure cloud omgeving sturen. De data bestaat uit locatie en meetwaardes van de verschillende sensoren. Wanneer de accelerometer geen beweging meer detecteert, zal de asset-tracker weer uit gaan. De accelerometer functioneert ook als schokdetectie, wanneer de assettracker valt, of omgegooid wordt, zal dit als een waarschuwing gestuurd worden naar de cloud.

Daarnaast bevat de asset-tracker een modem dat 4G als standaard communicatie gebruikt, wanneer de asset-tracker geen 4G connectie kan krijgen met de cloud, zal de asset-tracker automatisch overschakelen op 2G.

In de cloud is een back-end en front-end gemaakt die alle asset-trackers bij elkaar weergeeft. Wanneer er een waarschuwing is (sensorwaardes te hoog, box is gevallen), zal het bedrijf gebeld automatisch gebeld worden.

Remote asset tracking - Hoogwaardige producten

Een end-to-end monitor voor hoogwaardige producten die erg gevoelig zijn voor trillingen, water of radiatie bijvoorbeeld. In samenwerking met een leverancier is dit product tot stand gebracht en wordt het actief gebruikt in “freight tracking”.

Milieu-monitoringsysteem voor booreilanden

Grootschalig monitoringssysteem voor boorplatformen. Verzameld modulair de gegevens van verschillende sensoren (CO2, N2 etc.) via een LoRa gateway en zet deze door naar een cloud-omgeving waar analyses gedaan kunnen worden.

Sentimentanalyses van aandelenkoersen API

Verzameld geautomatiseerd menselijke interacties op het internet over bepaalde aandelen en bepaald aan de hand van een sentimentanalyse of het aandeel positief door het publiek wordt benaderd. Via een API kan het gemakkelijk gekoppeld worden.

Neem contact op

Marijnenstraat 32, 5491 CT, Sint-Oedenrode

0638286212