IoT Ontwikkeling

RVB Digital is bekend met (bijna) alle aspecten die IoT met zich meebrengt. Ook houdt RVB Digital zich op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent IoT, en die zijn er genoeg! Opzoek naar een leuk bedrijf dat meerdere IoT projecten heeft voltooid? Wij kunnen u helpen!

RVB Digital heeft ervaring met zowel het maken van rapid-prototypes die gebruikt kunnen worden als een minimal viable product/concept en met het maken van software voor complete, productie-ready infrastructuren.

Door deze brede ervaring kunnen wij gezamenlijk afstemmen wat slim is voor de fase waar uw product zich op dit moment in bevindt.

Bij het maken van een concept denkt RVB Digital bij alle aspecten aan de toekomst. Zo wordt er nagedacht over het ontwerp, bruikbaarheid, betrouwbaarheid en bovenal de functionaliteit. Op deze manier komen er geen onverwachte ontwikkelingskosten tijdens het ontwikkelen van het uiteindelijke product.

Veel bedrijven die in deze sector werken hebben als businessmodel dat ze de software-code en hardware schema’s niet met uw bedrijf delen. Dit betekend dat uw bedrijf altijd naar hun moet gaan als er een aanpassing aan het product gedaan moet worden. Op deze manier lijken deze bedrijven in het begin vaak voordelig maar is het een blijvende kostenpost.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en terug komen omdat ze dat willen en niet omdat ze dat moeten. Van ons krijg je daarom alles wat tijdens de ontwikkeling wordt gemaakt, tenzij dit anders expliciet wordt besproken.

Over ons proces

Ons proces is gebasseerd op ervaring met zowel hardware als software ontwikkeling. Het proces wat hierboven beschreven staat zorgt voor een flexibele manier van opleveren, zonder onnodige kosten.

 

 • Verschillende werkmethodes in één team.
 • Gemakkelijk splitsen van hardware en software.
 • Snelste resultaat met weinig overhead.
 • Multidisciplinaire teams.

Bel ons:

06-38286212

Succes verhalen

Remote asset tracking - Hoogwaardige producten

Een end-to-end monitor voor hoogwaardige producten die erg gevoelig zijn voor trillingen, water of radiatie bijvoorbeeld. In samenwerking met een leverancier is dit product tot stand gebracht en wordt het actief gebruikt in “freight tracking”.

Milieu-monitoringsysteem voor booreilanden

Grootschalig monitoringssysteem voor boorplatformen. Verzameld modulair de gegevens van verschillende sensoren (CO2, N2 etc.) via een LoRa gateway en zet deze door naar een cloud-omgeving waar analyses gedaan kunnen worden.

Sentimentanalyses van aandelenkoersen API

Verzameld geautomatiseerd menselijke interacties op het internet over bepaalde aandelen en bepaald aan de hand van een sentimentanalyse of het aandeel positief door het publiek wordt benaderd. Via een API kan het gemakkelijk gekoppeld worden.

IoT Ontwikkeling

Veel gestelde vragen over IoT. Zit je vraag er niet bij? Neem gerust contact op!

Wat is een IoT programmeur?

Een IoT programmeur moet multidisciplinair zijn om snel te kunnen ontwikkelen, dit wil zeggen dat de programmeur van het volgende in ieder geval verstand moet hebben:

 • Techniek
  • Power-converting
  • Printplaat ontwerp & ontwikkeling
 • Embedded
  • C/C++
  • Embedded linux
  • Communicatie protocollen
 • Software
  • C#/JS
  • Frontend (Webapplicatie)
  • Backend (API’s)
  • Databases
 • Cloud
  • Cloud architectuur
Wat kan RVB Digital?

Advies

RVB Digital kan advies geven bij alle fases die uw product meemaakt. Zo kunnen wij in het begin de technische mogelijkheden en technische moeilijkheden bespreken en hier een plan van aanpak voor maken. Ook kan RVB Digital tijdens de ontwerpfase advies geven op component niveau.

Een snel concept

Heeft u snel een werkbaar concept nodig dat gegarandeerd uw potentiele klanten tevreden maakt? Of heeft u een IoT concept nodig voor subsidie aanvraag of voor `angel`-investeerders? RVB Digital kan voor u snel een prachtig concept ontwikkelen die de technische haalbaarheid van uw product bevestigd.

Van printplaat tot productie

Al een concept gemaakt en klaar voor het echte werk? RVB Digital kan samen met uw designers werken om een productie-ready product te maken dat voldoet aan al uw eisen.

Met welke microchips heeft RVB Digital ervaring?

We hebben ervaring met verschillende microcontrollers. Zo hebben wij veel opdrachten voldaan met een ESP32. Dit zijn krachtige microcontrollers waar al standaard randapparatuur op zit zoals: WiFi, Low Power Bluetooth, I2C, I2S. Ook hebben deze chips een behoorlijk geheugen. Dit kan makkelijk zijn voor bijvoorbeeld “messaging protocols” zoals MQTT. Deze protocollen worden gebruikt voor het communiceren tussen microncontrollers en computers/servers.
Daarnaast hebben wij natuurlijk veel ervaring met Arduino’s en Raspberry Pi’s. Arduino’s en Raspberry Pi’s worden over het algemeen voor kleine hobby projecten gebruikt. Wij gebruiken ze vaak voor snelle prototypes te maken, om het later over te zetten naar een andere microcontroller.
Ook hebben wij ervaring met ARM Cortex microcontrollers zoals de STM32. Dit zijn de microchips die vaak worden gebruikt in complexe professionele projecten waar de oplage hoog is.

Hoeveel kost een IoT ontwikkelaar?

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel een IoT ontwikkelaar kost. Deze vraag is jammer genoeg niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Dit komt omdat er veel specialismes nodig zijn binnen een IoT ontwikkeling. Ga ervan uit dat een freelance IoT ontwikkelaar tussen de €50 en €150 euro per uur kost. Dit verschilt natuurlijk enorm met welke kennis de freelancer nodig heeft.

Neem contact op

Marijnenstraat 32, 5491 CT, Sint-Oedenrode

0638286212