Embedded developer

Opzoek naar een bedrijf met een specialisme in embedded development? Een professional die voor uw bedrijf microchips kan programmeren? Zoekt u advies bij de ontwikkeling van een nieuwe product? Dan bent u bij RVB Digital aan het juiste adres.

Een stukje techniek laten doen wat je wilt, is misschien wat moeilijker als het lijkt. Een embedded systeem is een computersysteem (chip) waar de hardware niet direct zichtbaar is. Vroeger zag je veelal een embedded systeem in bijvoorbeeld een vaatwasser of stofzuiger. Tegenwoordig, met de komst van “The Internet Of Things” zijn er steeds meer embedded systemen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast, slimme thermometer of zelfs uw brandmelder.

Een embedded developer / embedded engineer zorgt ervoor dat de software in deze systemen doen wat ze horen te doen. Taken die hierbij horen zijn, het uitdenken van de (software) architectuur, het kiezen van een goede chip voor het systeem. Het ontwerpen, implementeren en testen van de software. Embedded development is vaak geschreven in C/C++ zodat er zuinig met de beschikbare middelen in de chip wordt omgegaan.

De meeste IoT (Internet Of Things) bedrijven krijgen veel te maken met embedded development. De algemene vuistregel is dat elk IoT project met hardware te maken krijgt met embedded development. Als we kijken naar de loop van een IoT project, zien we dat het ook vaak misgaat bij het ontwerpen, implementeren en testen van de embedded development. 

Dit komt omdat (relatief gezien, natuurlijk) embedded development een stuk minder goed te beheren valt, je hebt namelijk automatisch met verschillende disciplines te maken. De hardware kan over het algemeen niet flexibel ontwikkeld worden, zonder dat het te veel geld kost. Het is hier belangrijk dat de vereisten van het project goed zijn vastgesteld. Aanpassingen in de hardware aangaande de ontwikkeling zijn kostbaar.

De embedded software kan wél flexibel ontwikkeld worden, mits de hardware dit toelaat natuurlijk. Onze werkmethode voor grote embedded engineeringsprojecten ziet er als volgt uit. Één team met meerdere ontwikkelaars, waarin één engineer zowel de software als hardware begrijpt. Deze engineer noemen wij de architect, hij/zij heeft als taak om veel gespreken met de hardware en software engineers te voeren en te communiceren met de product owner. Hij/zij zal het ontwerp maken voor het gehele project. Dit ontwerp wordt naast de vereisten gelegd en “goedgekeurd” door de klant. Hierna zal de hardware ontwikkeld worden in een waterval-achtige methode, de software zal parallel op een agile-achtige werkmethode gemaakt worden. De hardware engineers werken direct naar een eindproduct wat getest kan worden, het software team werkt met MVP’s (Minimal valuable products) en zal dus meerdere opleveringen hebben.

Over ons proces

Ons proces is gebasseerd op ervaring met zowel hardware als software ontwikkeling. Het proces wat hierboven beschreven staat zorgt voor een flexibele manier van opleveren, zonder onnodige kosten.

 

  • Verschillende werkmethodes in één team.
  • Gemakkelijk splitsen van hardware en software.
  • Snelste resultaat met weinig overhead.
  • Multidisciplinaire teams.

Bel ons:

06-38286212

Succes verhalen

Remote asset tracking - Hoogwaardige producten

Een end-to-end monitor voor hoogwaardige producten die erg gevoelig zijn voor trillingen, water of radiatie bijvoorbeeld. In samenwerking met een leverancier is dit product tot stand gebracht en wordt het actief gebruikt in “freight tracking”.

Milieu-monitoringsysteem voor booreilanden

Grootschalig monitoringssysteem voor boorplatformen. Verzameld modulair de gegevens van verschillende sensoren (CO2, N2 etc.) via een LoRa gateway en zet deze door naar een cloud-omgeving waar analyses gedaan kunnen worden.

Sentimentanalyses van aandelenkoersen API

Verzameld geautomatiseerd menselijke interacties op het internet over bepaalde aandelen en bepaald aan de hand van een sentimentanalyse of het aandeel positief door het publiek wordt benaderd. Via een API kan het gemakkelijk gekoppeld worden.

Embedded development

Veel gestelde vragen over embedded development. Zit je vraag er niet bij? Neem gerust contact op!

Wat is een embedded programmeur?

Het is inderdaad een rare naam. Embedded is Engels voor “ingebed”. Hiermee wordt er bedoeld dat er intelligentie in een systeem zit, die specifiek is ontwikkeld voor een bepaalde toepassing.
Een goed voorbeeld is een wasmachine. Je stelt je wasprogramma in, je doet was in de wasmachine in en zet hem aan. Zodra je op start hebt gedrukt, zorgt een microcontroller ervoor dat uw wasprogramma goed wordt uitgevoerd. Deze microcontroller is een typisch voorbeeld van embedded.
Een embedded developer, die programmeert deze microcontroller zodat deze weet wat hij moet doen bij elk wasprogramma.
Microcontrollers zijn dus altijd geprogrammeerd door een embedded programmeur, tegenwoordig is de term “embedded” steeds vager geworden. Zo is namelijk jou smartwatch, of iPhone ook ontwikkeld door een embedded programmeur. De apps worden dan weer boven op het embedded programma geschreven, dit zijn geen embedded programmeurs.
Ook worden microchips steeds sneller, slimmer en beter. Hierdoor is het tegenwoordig al mogelijk om bijvoorbeeld Windows te draaien op een microprocessor. Dit zorgt ervoor dat wij, embedded developers, steeds vaker nodig zijn.

Welke ervaring heeft RVB Digital?

Om te beginnen is de eigenaar een afgestudeerd mechatronicus en ICT & Technology student. Zijn kennis past dus perfect bij het ontwikkelen van producten in de Embedded engineering branche. Daarnaast is ons “vaste” team ontstaan door het ontwikkelen van (grote) embedded engineering projecten. Denk hierbij aan UAVs (drones), meet & testsystemen, watchdogs en slimme consumentenproducten.
Onze projecten zullen uitwijzen dat wij de geschikte partij zijn om uw producten te ontwikkelen.

Wat kan RVB Digital?

Door onze ervaring hebben wij kennis opgedaan in industriële automatisering, IoT, cyber security en embedded development.
Dit betekent dat wij verstand hebben van de overgang bij industriële automatisering. We zijn het automatiseringstijdperk langzaam aan het uitgroeien en we komen terecht in het “connected” tijdperk, ook wel industrie 4.0 of industrie IoT genoemd. In dit tijdperk worden machines en mensen met elkaar verbonden, deze data wordt hierna verwerkt om een efficiënter proces te creëren. Dit wordt veelal met microprocessoren gedaan en de bekende netwerken zoals ethernet, WiFi, IP/TCP. Met deze netwerken wordt cybersecurity enorm belangrijk. Dit komt omdat het hacken van deze netwerken een grote invloed kan hebben op een bedrijf.
Daarnaast betekent de combinatie van onze ervaringen ook dat wij veel ervaring hebben met standaarden die in bepaalde industrieën gebruikt worden (industrieel, automotive, IoT).
Wij kunnen dus systemen bedenken, programmeren, laten communiceren en deze data verzamelen.

Met welke microchips heeft RVB Digital ervaring?

We hebben ervaring met verschillende microcontrollers. Zo hebben wij veel opdrachten voldaan met een ESP32. Dit zijn krachtige microcontrollers waar al standaard randapparatuur op zit zoals: WiFi, Low Power Bluetooth, I2C, I2S. Ook hebben deze chips een behoorlijk geheugen. Dit kan makkelijk zijn voor bijvoorbeeld “messaging protocols” zoals MQTT. Deze protocollen worden gebruikt voor het communiceren tussen microncontrollers en computers/servers.
Daarnaast hebben wij natuurlijk veel ervaring met Arduino’s en Raspberry Pi’s. Arduino’s en Raspberry Pi’s worden over het algemeen voor kleine hobby projecten gebruikt. Wij gebruiken ze vaak voor snelle prototypes te maken, om het later over te zetten naar een andere microcontroller.
Ook hebben wij ervaring met ARM Cortex microcontrollers zoals de STM32. Dit zijn de microchips die vaak worden gebruikt in complexe professionele projecten waar de oplage hoog is.

Hoeveel kost een embedded engineer?

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel een embedded engineer kost. Deze vraag is jammer genoeg niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Dit komt omdat er veel verschil zit tussen de specialismes binnen embedded engineering. Ga ervan uit dat een freelance embedded engineer tussen de €50 en €150 euro per uur kost. Dit verschilt natuurlijk enorm met welke kennis de freelancer nodig heeft.

Neem contact op

Marijnenstraat 32, 5491 CT, Sint-Oedenrode

0638286212