Embedded developer

Bent u op zoek naar een programmeur met kennis van techniek?

Zoekt u een professional die voor u, de software van een microchip kan programmeren? Zoekt u iemand die voor uw project een  elektronisch systeem kan ontwikkelen? Zoekt u advies over de verschillende mogelijkheden van techniek in uw bedrijf? Kunt u niet kiezen welk embedded besturingssysteem u voor uw project moet kiezen?

Ik kan u helpen!

Embedded Developer

Wat is een embedded programmeur?

Het is inderdaad een rare naam. Embedded is Engels voor “ingebed”. Hiermee wordt er bedoeld dat er intelligentie in een systeem zit, die specifiek is ontwikkeld voor een bepaalde toepassing.

Een goed voorbeeld is een wasmachine. Je stelt je wasprogramma in, je doet was in de wasmachine in en zet hem aan. Zodra je op start hebt gedrukt, zorgt een microcontroller ervoor dat uw wasprogramma goed wordt uitgevoerd. Deze microcontroller is een typisch voorbeeld van embedded.
Een embedded developer, die programmeert deze microcontroller zodat deze weet wat hij moet doen bij elk wasprogramma.

Microcontrollers zijn dus altijd geprogrammeerd door een embedded programmeur, tegenwoordig is de term “embedded” steeds vager geworden. Zo is namelijk jou smartwatch, of iPhone ook ontwikkeld door een embedded programmeur. De apps worden dan weer boven op het embedded programma geschreven, dit zijn geen embedded programmeurs.

Ook worden microchips steeds sneller, slimmer en beter. Hierdoor is het tegenwoordig al mogelijk om bijvoorbeeld Windows te draaien op een microprocessor. Dit zorgt ervoor dat wij, embedded developers, steeds vaker nodig zijn.

Arduino met randapparatuur
Arduino met randapparatuur

Wat is mijn ervaring?

Om te beginnen ben ik een afgestudeerd mechatronicus en ICT & Technology student. Bij de studie Mechatronica heb ik voornamelijk de praktijkkennis opgedaan, hier ben ik veel bezig geweest met het implementeren van deze systemen. Bij ICT & Technology ben ik specifiek opgeleid als embedded engineer. Dit wil zeggen dat ik hier voornamelijk microchips heb leren programmeren.

Daarnaast heb ik bij veel grote bedrijven stage gelopen en gewerkt. Zo heb ik stage gelopen bij:

  • ASML
  • Phillips Healthcare
  • Actemium
  • Prodrive
  • Neways

Ook heb ik bij een aantal bedrijven gewerkt, of werk ik momenteel:

  • Heliox – Embedded Software Engineer
  • Actemium – Junior Software Developer
  • Prodrive – Employee

Embedded engineering is voor mij ook een hobby. Hierdoor heb ik vele leuke projecten gedaan met Arduino, STM32, NodeMCU, ESP32, ESP8266, Embedded linux.

Wat is mijn kennis?

Door mijn ervaring heb ik kennis opgedaan in industriële automatisering, IoT, cyber security en embedded development.

Dit betekent dat ik verstand heb van de overgang bij industriële automatisering. We zijn het automatiseringstijdperk langzaam aan het uitgroeien en we komen terecht in het “connected” tijdperk, ook wel industrie 4.0 of industrie IoT genoemd. In dit tijdperk worden machines en mensen met elkaar verbonden, deze data wordt hierna verwerkt om een efficiënter proces te creëren. Dit wordt veelal met microprocessoren gedaan en de bekende netwerken zoals ethernet, WiFi, IP/TCP. Met deze netwerken wordt cybersecurity enorm belangrijk. Dit komt omdat het hacken van deze netwerken een grote invloed kan hebben op een bedrijf.

Daarnaast betekent de combinatie van mijn ervaringen ook dat ik veel ervaring heb met standaarden die in bepaalde industrieën gebruikt worden (industrieel, automotive, IoT).

Ik kan dus systemen bedenken, programmeren, laten communiceren en deze data verzamelen.

Arduino met randapparatuur
Arduino met randapparatuur

Wat kan ik voor u betekenen?

Door mijn ervaring in industriële automatisering, cyber security en embedded development ben ik instaat snel inzicht te krijgen in potentiële problemen en bottlenecks voor een project.

Wat ik voor u kan betekenen hangt natuurlijk enorm af van waar u naar opzoek bent.

Bent u opzoek naar een embedded specialist om uw industriële systeem te controleren? Of om een klein hobby project te programmeren? Of om een klein systeem voor de automotive te ontwikkelen? Dan is het interessant om eens met elkaar te praten over de mogelijkheden.

 

Microchips

Ik heb ervaring met verschillende microcontrollers. Zo heb ik veel opdrachten voldaan met een ESP32. Dit zijn krachtige microcontrollers waar al standaard randapparatuur op zit zoals: WiFi, Low Power Bluetooth, I2C, I2S. Ook hebben deze chips een behoorlijk geheugen. Dit kan makkelijk zijn voor bijvoorbeeld “messaging protocols” zoals MQTT. Deze protocollen worden gebruikt voor het communiceren tussen microncontrollers en computers/servers.

Daarnaast heb ik natuurlijk veel ervaring met Arduino’s. Arduino’s worden over het algemeen voor kleine hobby projecten gebruikt. Ik gebruik ze vaak voor snelle prototypes te maken, om het later over te zetten naar een andere microcontroller.

Ook heb ik ervaring met ARM Cortex microcontrollers zoals de STM32. Dit zijn de microchips die vaak worden gebruikt in complexe professionele projecten waar de oplage hoog is.

Arduino met randapparatuur

Neem contact met mij op

Denk u wat aan mij te hebben? Stuur dan gerust een e-mail of bel mij!

RvB Digital

RvB Digital | Software - Embedded Software - Arduino - Freelancer

 

Molendijk-Noord 95, 5482 WX Schijndel, Nederland

VIA E-MAIL

Schijf mij een E-mail

[email protected]

BEL MIJ

Altijd bereikbaar.

0638286212

RVB DIGITAL

Openingstijden:

Maandag:08:00-21:00
Dinsdag:08:00-21:00
Woensdag:08:00-21:00
Donderdag:08:00-21:00
Vrijdag:08:00-21:00
Zaterdag:9:30-19:30
Zondag:9:30-19:30